Aina ei tarvita viikkoa // #suomiretki

9.4.2014

Viikon vaellusreissut on ihan parhaita. Puhelin kiinni, kenttää ei olisi muutenkaan, ei maileja, uutisia, työpuheluita, deadlineja eikä mitään. Pelkkä luonto ja rauhallisuus. Aina ei pysty lähtemään viikoksi reissuun, se on selvä. Pikkuretket toimii myös hyvin, eikä tarvitse matkustaa 1000km/suunta päästäkseen irti kaikesta. Yö tai pari läheisessä kansallispuistossa tai vastaavassa irroittaa arjesta sekin, kunhan muistaa oikean asenteen.

Joskus ei voi lähteä edes pikkuretkille. Silloin täytyy soveltaa. Siirretään kaikkea muuta ja yksinkertaisesti vain lähdetään, edes pariksi tunniksi, silloin kun irrottautuminen on muka vähiten mahdollista. Kuten vaikka tiistaiaamuna kello kahdeksan. Se käy näin:

Pakataan kahvit, makkarat ja muut eväät reppuun.
Ajetaan laavulle.
Peruutetaan auto parkkikselle ja huomataan että peruutustutka jonka juuri löysit autostasi reagoi myös heiniin (piip-piip-piip-mitähelv-TVOOOOOOOT).
Kävellään laavulle ja nuuhkitaan raikasta ilmaa.
Puretaan pahimmat angstit kirveellä hervottomaan hirsipölkkyyn, jossa on peukalon paksuinen 20 senttiä pitkä naula poikittain.
Sytytetään nuotio ja odotellaan saako sillä seuraa.
Kuunnellaan seuralaisen tarinat pölkystä; juuri kunnostetun naapuritalon alimmat hirrethän ne siinä.
Juodaan kahvit ja syödään eväät.
Oho kellohan on jo kaksitoista!

Matkalla takaisin nähdään viimeiset jutut joilla hyvä päivä alkaa.


Sorry, ei enempää kuvia. Nautin pelkästä luonnosta.

--
Mikä #suomiretki? Lisää täällä.

12 kommenttia :

 1. Haha, kuulosti hauskalta miniseikkailulta :D

  VastaaPoista
 2. Miniretket on käteviä! Parhaassa tapauksessa ne lataavat akut pikavauhtia.

  Tenaville retki on tällä hetkellä mikä tahansa matka, kunhan on eväät mukana. Omenat kouraan ja lähimetsään istuskelemaan, jee! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta asenteesta pitäisi ottaa mallia :D

   Poista
 3. Kappas, luulin seuraavani maanisesti kaikkea retkeilyyn liittyvää, mutta #suomiretki on jäänyt huomaamatta. Koska jokainen minuutti sisällä on ajanhukkaa, minuutinkin mittainen retki on tyhjää parempi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Mä kävin tänään tylsästi samalla laavulla. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että se on aika helppo saavuttaa ja siellä on mahdollisuus nähdä majava.

   Poista
 4. Siinäpä se, pikakelauksella, mutta toimii se tuollakin tavoin.

  VastaaPoista
 5. Hei! Nyt sain vihdoin DreamDo:n toimimaan, sinne tehtiin muutoksia Heartbleed-vuodon vuoksi, mutta vihdoin salasana toimii. Nostan tämän muide joukkoon! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä olikin jo vaikka mitä mukavaa luettavaa, kiitos :)

   Poista
 6. Ihan mahtis postaus :D Just vastaavanlainen reissu tehtiin muutama viikko takaperin Rovaniemen Vaattunkikönkäälle. Siellä oli meille jopa sopiva polku; 0.2km :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän laavun polku on myös varsin pitkä. Ehkä juuri 300 metriä. Joskus se on juuri sopivasti :D

   Poista

by mlekoshi