Sisustukseen sopiva kiipeilyseinä: VALMIS!

29.3.2014

Projekti Sisustukseen sopiva kiipeilyseinä olohuoneeseen on nyt virallisesti saatu päätökseen. Patjan suojus on ommeltu vetokahvoja myöten, joten homma on sillä pulkassa. Otteita voi sitten muokata mielensä mukaan, mutta seinän rakenteet kilkkeineen ja hörselöineen on nyt tehty.

Kiipeilyseinään tarvittiin:

Ämpärillinen nauloja, ruuveja ja iskumuttereita
Pakettiautollinen vaneria ja puutavaraa
Hyvä timpuri, yksi lehmänhermoinen mies ja nalkuttava akka
Kolme patjaa, kaksi sijauspatjaa, yksitoista tyynyä ja 6 metriä huonekalukangasta ikeasta
Tynnyrillinen hermoja ikean reissuun
Soitto Tikkurilan maalilinjalle, pari purkkia maalia ja oheistarvikkeet
Maalausmusaa ja hyvät suhteet naapureihin
Korkattu kalja per korkattu iskumutteri
Kaikki korttelin kakarat koekaniineiksi

Lopputulos on tässä:18 kommenttia :

 1. Sehän on hieno! Tuo maalaus on mainio, näyttäis siltä, että siinä olisi enemmän kulmia ja käänteitä kuin onkaan. Ja lisäksi tuo käynee myös vierasvuoteesta. Kyllä minä annan tuosta hyvästä anteeksi yhden puuttuvan ulkoilmayöpymisen (toisen ehtii vielä tehdä...). ;)

  PS. Tarkoittaa "korkattu iskumutteri" sitä, että otetaan iskumutteri ja lyödään paikoilleen vai sitä, että se ei pysykään paikoillaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittaa sitä, että mutteri pomppaa hevon perseeseen omalta paikaltaan eikä sitä voi mitenkään helposti korjata.

   Nurkka käy vierasvuoteesta, telkkarinkattomissohvasta, yleisestä norkoilutilasta ja edeltävän viikon perusteella siinä voi kokoontua myös epävirallinen lasten iltapäiväkerho..

   Poista
 2. Nalkuttava akka +1

  VastaaPoista
 3. Sisustuksellisesti todella upea kiipeilyseinä! Tykkään kans etenkin noista viivoista. Miten itse kiipeily sujuu tolla seinällä? Miten hoidatte mankkapölyn, kengistä tulevat jäljet ja monipuolisuuteen tarvittavan otteiden määrän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiipeily sujuu ihan mukavasti. Lapset suosii vasenta laitaa ja aikuiset oikeaa. Aika murhaavahan tuo näpeille ja käsille on. Tän ei ole tarkoitus tyydyttää kaikkia liikunnallisia eikä edes kiipeilyllisiä tarpeita, vaan lähinnä lisätä spontaanin iltaharjoittelun määrää. Muuten se jäisi nollaksi. Sitten kun haluaa kiivetä monipuolisemmin ja pidempää reittiä, voi painua pihalle tai kaupallisten toimijoiden pariin. Otteita on nyt sata, joista tosiaan suurin osa paketissa. Jotain isompaa ja leppäkertumpaa on vielä hankinnassa.

   Toistaiseksi ei olla käytetty mankkaa, ja jos sille on tarvetta niin nestemäinen lienee oikea ratkaisu. Kengillekään ei ole vielä ollut kysyntää, mutta jos niillä aletaan potkimaan seinää ja jäljet häiritsee, niin ne voi sitten aika-ajoin maalata halutessaan yli.

   Poista
 4. Upea!

  Nyt ihmettelen miksi me ei olla jo tehty tällaista, kun huonekorkeuttakin on 4 metriä! Ehkä syksyn tullen alkaa taas sormet syyhyy, nythän on jo niin hyvät ulkokelit, ettei mokomalle olis enää tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljään metriinhän saa jo vaikka mitä! Suunnittelu käyntiin vaan.. ;) Meillä tälle on kyllä nytkin käyttöä. Iltaisin ei pääse ilman kaitsijaa mihinkään, joten on helppoa roikkua vaan tuossa.

   Poista
 5. Ihana! Tuollainen pitäisi saada kotiinkin.

  VastaaPoista
 6. Todella upeasti toteutettu ! Meille tulossa myös kiipeilyseinä, joskin ihan suora, kun kaltevia pintoja ei ole. Pakko muuten kysyä, käytittekö tukipuina kakkosnelosia ja miten paljon jätitte ns. ilmavaraa vanerin ja seinän väliin? Saako kuvaasi lainata postauksessa? Tottakai asianmukaisin viitauksin varustettuna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit käyttää kuvaa blogissasi, jos linkität sen takaisin tänne. :)

   Tukipuina on kakkosvitosia ja ilmavaraa on koolauksen verran. Vinoseinässähän tyhjää on ihan mukavasti, ja muodon voi määritellä itse. Ei meilläkään kiipeilyseinä ole missään kohtaa juuri huoneen muotoinen (pl. pystysuorat joita on hyvin vähän), vaan on modattu joka suunnasta. Jos ei ole kaltevaa niin sen voi tehdä ;)

   Poista
 7. Kiitos nopeasta vastauksesta! Unohtui laittaa tuosta vastauksesta, että laitan toki linkityksen mukaan. Näin jälkikäteen luin postauksista tarkemmin kuinka haastava seinä on ollut. Siskolle vinkkaan ideasta käyttää vinoseinää.

  Katsoin muuten esittelykuvakkeestasi, että meillä on myös innokas neiti kävelemään (kunhan maisemat vaihtuu ja tarjoilu pelaa ;) ) ja sienestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis lasten liikuttamisessa tarvitaan vain oikeat houkuttimet :D Jotkut eivät pidä kävelemisestä, mutta kantavat pyöränsä vaikka minkälaisen röpelikön yli. Itse tykkään vuorista ja suklaasta.

   Poista
 8. Hyvältä näyttää. Milläs maalilla seinän maalasitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallinen setti, varma + remontti-ässä.

   Poista
 9. Tää on hieno! Mistä homma sitten noi valkoiset otteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan ne olleet Moonin otteita? Hankittiin laatikollinen mustia ja laatikollinen valkoisia. Ehkä. Tästä on jo aikaa..

   Poista

by mlekoshi