Haaste sakkaa

27.3.2014

Joulukuussa lupauduin intoa puhisten mukaan haasteeseen, jossa on tarkoitus nukkua ulkona / retkellä kaksi yötä kuukaudessa. Varsinkin talvikuukausina mukavuudenhaluinen ihmismieli jää helposti kotiin. Ei retkellä ikävää ole, ehei, mutta lähteminen on niin armottoman vaikeaa. Alkuvuosi meni silti varsin mallikkaasti.

Tammikuussa oli lumetonta, harmaata ja synkkää, ja käytiin läheisellä kodalla heti kun lunta vaan taivaalta luvattiin. Eihän sitä sitten tullut. Toinen retkiyö vietettiin lasten kanssa paukkupakkasissa laavulla.

Pakkasta -19, ja tästä untuvakasasta löytyy kaksi lasta.

Helmikuussa käytiin Repovedellä ihmettelemässä suositun puiston hiljaisuutta, ja lumen puuttuessa jouduttiin paikoin kantamaan ahkiota.

Taukokaakaot näkötornin vierellä.


Entäs maaliskuussa? Ei mitään. Ei yhtikäs mitään. Vielä on pari päivää jäljellä, mutta kahden yön taikominen tähän vähän takkuaa. Kraaah.


13 kommenttia :

 1. Mahtava haaste! Melkein haluaisin sen ottaa vastaan mutta ehkä en sittenkään... :) Harkintaan lähtee kuitenkin, vaikka yksi yö voisi meillä ainakin olla vähän realistisempi.

  VastaaPoista
 2. No eipä se haasteeseen vastaaminen täälläkään ole sujunut. Mulla KAKSI maastoyötä tälle vuodelle vasta. Ensi viikolla ehkä yksi ja lisää sitten joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi on silti parempi kuin yksi tai nolla? :)

   Poista
  2. Ilman muuta näin :) Ja kun ei pysty määrässä pätemään, niin koitetaan sitten laatua. Ensi viikolla menen kokeilemaan talvitelttailua ja jos se onnistuu hyvin, niin talvilomalla teen sitten 2-3 yön pituisen telttailuretken jossain Hetan pohjoispuolella, metsäsukset jalassa ja ahkio perässä. Siis jos on se loma. Sekin on vielä epävarmaa...

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :)

   Poista
 3. Olisi viikonloppu tulossa. Ihan kivaa säätäkin. En tiedä mitä sitä keksisi tehdä tässä epävuodenajassa, mutta kyllähän tuolla ulkona on kaikenlaisia mahdollisuuksia... Yöksi laavulle ja aamulla pilkille? Peräti kahden yön laavuretki? Esim. Haikkaanlahden "luontopolku" tai Orrainpolku Savitaipaleella, molemmilla kaksi laavua joista toisen lähelle pääsee perjantai iltana kätevästi. Ja mahdollisuuksia esim. pilkkiä. Lunta tuskin on enää haitaksi asti, jos lainkaan.

  Hyvähän täältä näppiksen ja ompelukoneen ääreltä huudella mitä pitäisi tehdä. :D Mutta tässä on muutto edessä ja reissuun valmistautumista ja monta muuta tekosyytä pysyä sisällä. (Ja maaliskuun yöt täynnä. Hähää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tosta pilkkihommasta, mutten ajatellut hukkua. :P

   Kahta yötä en kyllä tähän enää survo. Rakenna, niin tiedät. :D Keskeneräisyys alkaa puolen vuoden kohdalla tökkiä aika pahasti, ja ompelukonekin pitäisi laittaa pörisemään. Kiipeilyseinän patja tarvitsee muotoisensa päällysteen.

   Mihin muutat? Jonnekin kuusen alle, sinä karvainen metsänpeikko?

   Poista
  2. Päättelin jo tuosta edellisestä pilkki-postauksesta, että tykkäätte leikkiä hengellänne heikoilla jäillä. Se tuntuisi olevan pilkkijöille ominaista... ;)

   Muutto on toiseen kerrostaloasuntoon, nykyisestä noin kilometrin länsi-luoteeseen. Ehkä pitäisi seuraavaksi rakentaa oma asunto ja katsoa millaista se on... :D

   Poista
  3. Mä en tykkää uimisesta enkä edes teoreettisesta mahdollisuudesta uimiseen. Pilkkireissu oli noin 250km pohjoisempana ja naapuri lähti jäälle moottorikelkalla. Jäätä oli testikairauksissa 30cm, joten pääteltiin että se kestää pari pientä pilkkijää ainakin jos ei pompi :P

   Poista
  4. Joo, muistan sinun maininneesi uintiantipatiat. Ihmettelinkin pilkkimistä, mutta pohjoisempi ulottuvuus selittää.

   Poista
 4. Mulla taas kävi toisinpäin. En aikonut osallistua, ja nyt on kuitenkin tammi-, helmi- ja maaliskuun yöt nukuttuna. Mutta jos olisin joulukuussa vouhottanut osallistuvani niin tuskinpa ois onnistunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vouhottaa, muuten ei tule lähdettyä mihinkään! :D

   Poista

by mlekoshi