Hämähäkkejä helmikuussa

19.2.2014

Käytiin viikonloppuna päiväreissulla laavulla. Laavun yhteydessä on sauna, josta tykätään erityisen paljon, ja niinpä haettiin saunan avain tälläkin kertaa. Vaikka saunan viereen menee tie, muina talvina ei ole ollut toivoakaan päästä autolla perille -jos se nyt ylipäätään on tarpeellista. Itse tykkään tästä optiosta satunnaisesti kyllä (esimerkiksi märällä tukalla helmikuussa). Jos edeltävinä talvina pelkkä lumi ei ole ollut ongelma, tielle kaatuneet puut ovat. Eräänäkin talvena laahustettiin reiteen saakka upottavassa sohjossa koko porukalla perille, välillä gasellimaisesti loikkien kaatuneiden puiden yli, toisinaan kontaten niiden ali. Tällä kerralla tyrkättiin neliveto sohjossa suoraan perille. Vaikka nelikko+maavara onkin ollut varsin käyttömukava peli ulkoilijalle, harvemmin tulee ajettua täysin urattomalla lumisohjoisella tiellä. Iso osa tiestä oli toki jonkun vanhaa kapearenkaista uraa, mutta viimeinen pätkä tuli vedettyä pelkkään hankeen.

Ensimmäisenä sauna tulille, reikä jäähän, ruokaa napaan ja savunhajut takkiin. Ipanat juoksivat omaa raviaan ympäri pusikkoa ja pomppivat normaaliin tapaan kiviltä. Eräs pomppu päättyi epäonnistuneeseen laskeutumiseen, huutoon ja polven nitkutukseen. Vekkihän siitä tuli.


Vaahtiksia kiukkunälkään.Jälkkäriksi improvisoin omenapaistoshässäkän. Siihen tulee:

1 omena / syöjä
kaurahiutaleita
siirappia
sokeria
kanelia
voita

Paistetaan kunnes omenat ovat pehmeitä ja lusikoidaan kitaan vaniljakastikkeen kanssa. Hyvä vaihtoehto ainaiselle suklaabanaanille.

Saunan seinässä käveli hämähäkki. Siis käveli, melko kohmeisena tosin. Ei hengannut jäätyneenä paikallaan. Liikkuva hämähäkki helmikuussa? Voi helvattu..

Rumakin.


Saunan jälkeen kamppeet kasaan ja kotiin. Hämähäkki sai elää.


P.S Aikuisen kämmenen kokoinen kuivunut veriläikkä lähtee villahoususta sappisaippualla.

4 kommenttia :

 1. Jälkiruoka näyttää hyvältä, mutta tuo hämähäkki... :O IIK!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä helmikuussa ei pitäisi olla hämähäkkejä. Talvi on hämähäkkivapaata aikaa.

   Poista
  2. Samaa mieltä. Tai jos niitä on aivan pakko olla, niin olisivat edes sievempiä.

   Poista
  3. Sievä hämähäkki = kuollut hämähäkki. Menee kauniisti kerällekin.

   Poista

by mlekoshi