Karpaloliköörin ohje

16.1.2014

Ohje on yksinkertainen.

1. Laita lapset keräämään karpaloita ja syö itse eväitä mättäällä.


2. Hae alkosta pullo Saaremaata tai haluamaasi kirkasta viinaa.

3. Laita lasipurkkiin 5 dl karpaloita ja kaada päälle 5 dl viinaa.

4. Sijoita purkki kahvinkeittimen viereen ja odota 2 kk. Kääntele välillä, edes huvin vuoksi.


5. Survo karpaloista perunanuijalla kaikki punaisuus irti. Yritä siivilöidä karpalot pois. Jotta kurjuus maksimoituisi, käytä rattia/kahvinkeittimen suppiloa/mitä tahansa minkä luulet toimivan ja vähintään kymmenen suodatinpussia. Lopulta voit luovuttaa ja hyväksyä sen, että liköörissä saattaa olla mukana vähän metsää.


6. Sulata kattilassa 2,5 dl sokeria tilkkaan vettä, ja lisää seos mukamas suodatettuun litkuun.

7. Siirrä herkku jääkaappiin ja odota pari viikkoa.

8. Juo ja muikistele.



5 kommenttia :

  1. Kuulostaa hyvältä, mutta sellainen pieni este on, että pitäisi löytää jonkun muun lapset ensin keräämään nen karpalot... ;)

    Ja sellainen variaatio, jota käytettiin kirsikkaliköörin tekemisessä, että laitettiin sokeri suoraan sellaisenaan marjojen ja viinan sekaan purkkiin. Hyvin tuntui liukenevan niinkin. Ja suodattamiseen ensin tiheä metalliverkkolävikkö ja sitten harsokangas. Niin kuin vissiin huomasit, tuo kahvinsuodatin on aika tiivis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla mitään metallisiivilöitä ole, ja kaikki puklurätit on viskattu jo menemään!

      Huomasin myös että oli eri variaatioita sokerin kanssa. En tiedä onko sillä mitään väliä missä vaiheessa ja miten sokeroi, mutta päädyttiin tähän.

      Poista
    2. Tuskin on väliä, kunhan laittaa sitä sokeria. Ja mieluummin reilusti. Isä teki joskus karpaloviinaa, johon tuli 3rkl sokeria. Sitä juodessa ei paljon muikisteltu. :D

      Poista
  2. Lusikallako sitä likööriä syödään..? :)

    -M

    VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |