Joko tai

28.1.2014

Olisiko mahdollista saada joko lisää lunta (paljon)...


Tai vaihtoehtoisesti aurinkoa ja lämpöä?


Koska tämä -15 astetta kuukauden putkeen ja kolme senttiä lunta on aivan haitarista.


8 kommenttia :

 1. Ennusteissa on vilahdellut lumisadetta lauantaiksi... Ehkäpä, ehkäpä...

  Mutta kyllä tämä on hanurista! Tuntuu aivan väärältä vetää rengasta tammikuun lopussa. No, jäällä sentään voi hiihtää, mutta kyllä siitäkin hohto häviää aikanaan.

  PS. Pohdinnassa jos viikonloppuna hiihtäisi jonnekin jäälle nukkumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen inarijärveä jos ei halua uida.

   Poista
  2. Viime viikonloppuna hiihdeltiin ihan Saimaalla. Yks jäätiekin oli aurattu auki... Jäätä sellainen 15-20cm, ja ihan mieletöntä läpinäkyvää mustaa jäätä sen sentin lumikerroksen alla. Toki mieluummin ottaisin enemmän lunta, mutta onhan tuokin jotain. Kyllä siellä hiihtää voi ja pulkkaa vetää.

   Poista
  3. Musta jää hyyyi :D Mä en tykkää vedestä missään sen muodoissa ja vähiten pidän siitä, että on edes teoreettinen mahdollisuus uimiseen. Jos jäätä on alle metri, mahdollisuus on olemassa. Kaldoaivin korvessakin hiihdellessä pojat mulle kertovat että tässä on tämmönen iso pelto, seuraavana puuton ja mättäätön suoaukee.

   Jäin muuten miettimään sitä 48kg/20kg rinkka vs 100kg/40kg rinkka. En usko että prosenttilasku pätee painoluokan ääripäissä. Vaikka sulla voimaa onkin varmasti ihan eri tavalla kun mulla, 40kg lähentelevä rinkka on vaan sairas eikä sen kantaminen voi mitenkään vastata sitä että mä heilun pikkureppuni kanssa. 20 kilosen nyt kantaa millanen riisikeppi tahansa (katonytvaikka).

   Poista
 2. Hahaha, niin totta! Meillä päin on viime aikoina ollut kolmen vuodenajan kelejä: joulukuussa sateisen syksyistä, nyt tammikuussa välillä talvista pakkasten ollessa kovimmillaan ja sitten keväistä, kun lämpötila lähenee nollaa... tulis nyt vielä se kunnon talvi, lumineen kaikkineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon talvea odotellaan täälläkin. On kyllä pisin muistamani odotus! Ensin oli kuukausitolkulla mustaa, synkkää ja pimeää, nyt pelkkää pakkasta. Kraah!

   Poista
 3. Ei tässä kyllä oululaistakaan naurata. Lumensyvyyskartoissa 25 cm käyrälle on matkaa alle sata kilometriä, eikä puolimetrinenkään kaukana ole. Oulussa virallinen lukema pyörii 16-19 sentissä, mutta mittari lienee jossain aurausvallissa. Ei täällä oikeasti ole kuin 10 senttiä. Pari vaihtoehtoista talviretkitukikohtaa on kyllä jo katsottuna kauempaa, jos tästä talvesta ei täällä tämän parempaa tule. Yr.no ennustaa ensi lauantaille lumisadetta, mutta sademäärä jää 0,6 millimetriin. Siis lumeksi muutettuna kuusi millimetriä. KUUSI MILLIMETRIÄ! Onhan se aikaisemmilta talvilta tuttua, että lunta saa tässä rannikolla odotella pitempään kuin sisämaassa, mutta tämä on jo naurettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kelpaisi kohta varmaan kuusi metriäkin.. :D

   Poista

by mlekoshi