Harmaa on nyt muotia

30.1.2014

Kysy vaikka oravalta.

Kuva: Teemu Saloriutta

Tämä venäläisten kansoittama pikkukaupunki on siitä mukava paikka, että turistien myötä myös vaatetarjonta on lisääntynyt. Sen lisäksi että kaupat ovat pullollaan Guessiä, Gantia ja Chanelia, kaupat ovat myös pullollaan villaisia vaatteita. Jostain syystä villat ja muut luonnonmateriaalit eivät ole löytäneet tietään niinkään urheilukauppoihin, vaan tavallisiin (luksusmerkkien) vaatekauppoihin. Koska jokainen tyttö tykkää luksuks.. eikun villasta, kävin mäkin täydentämässä kaappeja villaosastoilla. Muuten täällä jäätyy pystyyn.

Kuulemani mukaan koko päivää ei voi hissutella villakerrastossa, joten kotiin lähti vaihteeksi salonkikelpoista villaa. Näillä ei kyllä lähdetä vaellukselle. Kun kävin viime kesän pahimmilla helteillä kyselemässä paikallisessa ihan ok -tasoisessa urheilukaupassa ohutta villapaitaa vaellukselle, mut naurettiin ulos. Tiedän, että joidenkin valmistajien valikoimista löytyy villavaatteita jotka ovat sekä käytännöllisiä että arkikäytössäkin hyvän näköisiä. Olen nähnyt niitä Norjassa ja jotain myös pääkaupunkiseudulla, mutta täältä niitä ei voi ostaa mistään! Voisiko viimeistään nyt Icebreakerin, Devoldin ja Smartwoolin maahantuojat herätä ja valistaa myös näiden korpikaupunkien myyjiä, ihan vaikka edes perusjutuissa? Kiitos.

Vasen: Villaa, benetton. Oikea: Cashmerea, repeat. Nyt ei hampaat kalkata.

Villa on siitä mukava materiaali, ettei se haise sen enempää kotona kuin vaelluksellakaan. Pesuksi riittää useimmiten pelkkä tuuletus. Tiedän, että tämä kuulostaa nyt todella friikiltä, mutta esimerkiksi tuota cashmerepaitaa pidin ainakin neljä viikkoa käytössä. Ei hajun hajua eikä tahraa, on lämmin, pehmeä ja mukava. Sitten sotkin siihen ketsuppia.

Miten orava näihin sitten liittyy? Ei yhtikäs mitenkään. Oravan näkemisestä vaan tulee niin mahdottoman hyvä mieli. Oravia, lumikoita ja muita äärimmäisen taitavasti kuvattuja hyvän mielen elukoita löytyy lisää Teemu Saloriutan Luonnonvalo.netissä.

2 kommenttia :

  1. Ei kannata käydä urheilukaupoissa, ne eivät tarjoa vaeltajalle yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...mutta jos riittävän kauan aukoo päätään valikoimasta, ehkä se joskus menee perille? :) Jos ei, niin porttikielto on myös ihan hyvä vaihtoehto.

      Poista

by mlekoshi