Tavarataivas

27.12.2013

Ei nyt aleta erityisen fanaattiseksi, mutta miten vähällä tavaramäärällä ihminen tulee toimeen? Mikä riittää? Montako lusikkaa, paitaa, keitintä, taukotakkia ja H-logoa on tarpeeksi? Pitääkö omenan kuorimiseen olla siihen erikseen tarkoitettu veivi, veiville kaappi, kaapille paikka omakotitalossa? Voisiko vaelluksen taukotakki sopia myös kaupunkikäyttöön, kelpaisiko puinen makkaratikku ilman teleskooppia? Lahjaksi jotain järkevää ainaisen krääsän sijaan? En tosin tee hittoakaan sillä tiedolla että joulupukki on vienyt vuohen Kambodzaan, mutta timanttiset korvikset olivat kyllä kivat. Niitäkään ei tarvitse olla joka korvall...eikun hmm.

Äärilaitaan tavaramietinnät viedään dokumentissa Tavarataivas, jota on esitetty elokuvateattereissa ja sopivasti ennen aattoa televisiossakin. Dokumentin tekijä vie kaikki tavaransa vuodeksi varastoon, ei osta tilalle mitään ja antaa itselleen luvan hakea varastosta takaisin vain yhden tavaran päivässä. Ensimmäisen tavaran hakuun lähdetään melko vikkelästi talvikelissä munasillaan. Sen lisäksi että dokumentin idea on päätön ja toteutus hauska, pistää se kuitenkin ajattelemaan. Riittäisikö vähän vähempi?

Tavarataivas on katsottavissa Yle areenassa vielä 10 päivää. Klik.

2 kommenttia :

 1. Yllättävän vähällä pärjää mukavasti. Kurjalla tyylillä pärjää vaikka repun sisällöllä :)

  Viimeisen vuoden ole koittanut saada turhaa rompetta kiertoon ja pois nurkista. Tällä hetkellä 22 neliöön jo mahtuu kaikki tarvittava ja kaksi fillariakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjuus ei ole mun juttu, ja kaikki timantit on tarpeellisia. Mutta ehkä tuosta muoviroinasta ja ehkä-joskus-vielä-tarviin-tätä -kamasta voisi vähentää. Reilusti.

   Poista

by mlekoshi