Haaste

30.12.2013

Bongasin eräästä blogista haasteen. Haasteessa on tarkoitus olla retkellä kaksi yötä kuukaudessa, joka kuukausi. Ei mitään keskiarvoja, vaan kaksi yötä joka kuukausi. Helppo nakki, eikö ?

Jos katsellaan esimerkiksi edeltävää vuotta, tekosyitä löytyy. Suosikkeihini kuuluu talonrakennus, koska sillä voi välttää niin ruuanlaiton kuin nevö höörd -sukulaisen 70-vuotispäivätkin, eikä kukaan epäile mitään. Viikonloppuretkien sabotoijana taloprojekti on myös verraton. Lähteminen ja varsinkin yörojujen pakkaaminen on joskus niin kovin vaikeaa -varsinkin jos takana on pitkä viikko töitä ja talolla pitäisi tehdä vaikka jos mitä. Ukon suosikkitekosyihin lukeutuu myös "siellä on pimeetä". Ostin juuri yhden ylimääräisen Led Lenserin, 220 lumenia. Ei vaikutusta.

Hyvin nukutti, ja aamukin oli verrattain loistava. Tee oli lämmintä eikä leipä ollut jäässä.


Jos lupaan näin julkisesti viettää retkellä kaksi yötä kuukaudessa, toimiikohan se riittävänä tekosyyn tappajana?

4 kommenttia :

 1. Hyvä haaste kyllä, onnea matkaan! Itsekin pitkään mietin että osallistunko vai en kun vaellusnetissä ton näin. En ole ainakaan vielä mitään päättänyt, mutta ainahan sitä voisi yrittää, jos edes yksi yö kuukaudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kyllä tarvitaan :D Tee vaan päätös ja osallistu. Ollaan sitten samassa suossa...

   Poista
 2. Minäkin otin haasteen vastaan - itse asiassa ensimmäisenä vastaajana - mutta tiedän kyllä, että sen kanssa voi käydä nolosti jo tammikuussa. Vakaa aikomukseni on tehdä seuraava retkeni kahden yön mittaisena, yöpyä laavuissa, kulkea metsäsuksilla ja kuljettaa tavarat ahkiossa. Maastossa ei nyt vain satu olemaan yhtään lunta, eikä minulla ole vielä sitä ahkiotakaan. Ja jos tämä talvi jatkuu yhtä keljumaisena, niin kohta täällä on 30 astetta pakkasta eikä silloinkaan lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovissa pakkasissa on puolensa. Silloin voi vaikka testata talvikamojen toimivuutta nukkumalla taivasalla jonkun tuvan vierellä. Jos joskus on ihan pakko nukkua kovilla pakkasilla maastossa, tietää sitten miten käy. :)

   Ehkä tässä haasteessa on pointtina sekin, ettei huono keli ole syy..

   Poista

by mlekoshi