Pieni kantarelliretki

17.10.2013

Kyllä ihmiselle tulee hyvä mieli pienistä asioista. Ei tarvita muuta kuin puoli korillista kantarelleja sekä pari nuotiossa paistettua tikkukalaa. Nyt taas jaksaa.

Toiset olivat esillä kuin pienet karkit.

Toisia piti vähän suostutella esiin.

Kodan tulipata.


Tikkukala.


Valmis ateria. Ei aina makkaraa.

Tikkukala salaatilla vaatii vähän vaivaa, mutta on sen arvoista. Tarvitaan kaksi suolattua järvikalaa jotka työnnetään sivuoksalliseen tikkuun. Ilman sivuhaaroja kalan saa noukkia nuotiosta. Salaatti tehtiin valmiiksi rasiaan: jäävuorisalaattia, Napolitana mix -salaattisekoitusta, kurkkua, pikkutomaattia, salaatinkastiketta, fetaa yrttiöljyssä (ja kaadetaan sitä öljyä reilusti mukaan). On hyvää.

Stop makkaran ylivallalle!

8 kommenttia :

 1. Kyllä tuollainen kanttarellilöytö tekee iloiseksi. Herkulliselta näyttää nuotiolla kokattu kala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Sitä mä en vaan käsitä että miten ne parhaat kantarellipaikat on aina ihan polun vieressä.. :)

   Poista
 2. Vieläkö löytyy kantarelleja? Toisaalta, löytyi niitä viime syksynäkin vielä varsin myöhään... Ja hyvältä näyttää kalakin. Pitäisi syödä kalaa enemmän, mutta se melkein edellyttäisi kalastuksen harrastamista, tai sitten halvan bulkkikalan ostamista. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy. Ipana toi myös omalta mökkireissultaan ison pussillisen suppilovahveroita, joten sientä on.

   Kalassa auttaa eläkkeellä oleva appiukko, pakastin ja hyvä mökkijärvi.. :)

   Poista
  2. Ja psst, mäkin voisin kommentoida sulle enemmän mutta kun siellä puhutaan jotain englantia..

   Poista
  3. No, se on asian tila ainakin toistaiseksi. Pitää katsoa jos se jossain vaiheessa muuttuu, mutta pääasia, että on keskustelua ja tämä on siihen oikein hyvä paikka. Mietin kyllä, että jossain vaiheessa voisi höpistä vaikka jollain lähilaavullakin jos sellaiselle samaan aikaan törmäisi?

   Suppiksia on tosiaan lumien tuloon saakka. Savitaipaleelta löysin jokunen viikko sitten muutaman hatullisen, pitäisi käydä taas katselemassa. Ja kun kalasta mainitsin, niin kalaa tuli. Tässä auttoi isä ja setä. Värkkäsin tänään iltapuhteena yli 50 haukipihviä pakkaseen (ja vatsaan). Tuli erinomaisen hyviä. Kyllä iso haukikin voi olla herkkua. :)

   Poista
  4. Juu, sehän passaa. Aika vähän täällä laavuilla törmäilee muihin ihmisiin. Ainut on Hämmäauteensuo viikonloppuisin hyvällä kelillä. Muuten saa usein olla hyvinkin rauhassa, mikä ei välttämättä ole huono asia sekään :D

   Poista
  5. Hitto! Miehän en ole edes käynyt tuolla laavulla! Eikä olisi mahdoton matkakaan... Kiitos vinkistä. Pitääkin tehdä pyörällä retki sinne niin tulee samalla treenattua pitkoksilla ajamista. Ja tietysti arkena ja huonolla kelillä, niin saa olla rauhassa. ;)

   Poista

by mlekoshi