Untuvatakkivinkki ja iltapalalaavu

9.9.2013

Jo jonkun aikaa on pohdinnoissa ollut ohuen untuvatakin hankkiminen vaellusreissujen taukotakiksi. Kuvittelisin (uskon, toivon ja kovasti vakuutan) sille olevan käyttöä aina kun lämpötila tipahtaa alle +10 astetta. Talvireissuille on järeät untsikat ja lämpimällä kesäkelillä pärjää villan tai fleecen kanssa. Vähääkään viileämmässä mulla on usein kylmä.

Takinmetsästys alkoi toden teolla oikeastaan siitä, kun törmäsin viikonloppuna kaupassa kivoihin ohuisiin untsikoihin. Hintalappu, 250e, sai jättämään ne kauppaan. Pieni kierros osoitti että urheilukauppojen hintataso on siinä 100-400e per ohut untuvatakki. Eeei kiinnosta..

Päätin ottaa järeät aseet käyttöön. Nettikaupat? Ei tulosta. Sand, Gant, Guess? Hyvä yritys, joskus ohuita takkeja on ollut tarjolla, mutta nyt oli tyhjät rekit. Villinä korttina Only ja sen viereinen Cubus? Nuorisovaatteita täynnä molemmat kaupat, mallisto hyvin kaukana omasta tyylistä. Mutta untuvatakkeja Cubuksella oli!

Ohut untuvatakki Cubukselta.

Pakkauskoko.

Untuvatakkeja oli monta rekkiä, eri värejä, kokojakin jäljellä. Hintalapussa 49,90e! Punnitsin takin kotona ja se painaa säilytyspusseineen 245 grammaa. Aika jees. Se mitä tuo takki kestää on sitten aivan mysteeri, mutta selvinnee ajan kanssa.

Jottei tästä tule pelkkää muotiblogia, käytiin viikonloppuna toki pikaisesti laavullakin.


Tämän matka on päättynyt.

Päältäsytytettävä osa 2: Meinasi mennä hermo.


Nuotioeväinä karjalanpiirakka juustolla (sytytellessä tuli pimeää).

Keväällä samaisella laavulla oli vähän kosteampaa:
Hihi untsikka alle 50 euroa :D

6 kommenttia :

 1. Miltä tämä untuvatakki on vaikuttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaansa nähden varsin kohtalaiselta. Se on ihan normaalisti lämmin, untuvat eivät ole pakkaantuneet mitenkään oudosti takin sisällä, vetoketju toimii ja muutenkin takki on ollut ihan kelpo ostos. Ainut miinus tulee siitä, että joitain höytyviä karkaa takin selkämyksestä auton penkin selkänojaan.. Eli päälliskangas on aika ohutta.

   Pahoittelut viiveestä ja terveisiä Muotkalta :)

   Poista
 2. Huomasinkin tuoreimmista päivityksistä, että taidat olla reissussa. Toivottavasti oli hyvät Muotkat. :)

  Mä taidan kans käydä ostamassa tuollaisen untsikan. Sovittelin sitä jo liikkeessä, mutta niitä oli siellä niin ruhtinaallisesti jäljellä, että ajattelin ensin kysyä kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät oli Muotkat. :)

   Olisin ehkä hankkinut toisen takin, muttei täällä enää ole. Halpahan se on, joka ehkä näkyy siinä ohuessa päälliskankaassa -tosin en tiedä mikä on ero esim. miehen Haglöfsin vastaavaan ohueen untsikkaan. Aika samankaltaisia ovat. Meillä on myös Patagonian ohut untsikka, jossa takkuaa joskus vetoketju (ai että se on lapsen mielestä ärrrsyttävää). Oon nyt käyttänyt Cubuksen takkia syksyn +10 asteesta talven -10 asteeseen saakka, vain välikerroksia vaihdellen. Likainenhan se on ku mikä :D

   (Ja nyt kun oikein kaivelen muistiani, olisikohan taskun vetoketju joskus imaissut kangasta sisäänsä.. Voi olla? Mutta viidenkympin hintaan nähden takki on ok.)

   Poista
 3. Joo no hinnan takia mullakaan ei ihan valtavat odotukset ole, mutta hei, se on halpa, se on untsikka, se on takki, joka pidetään päällä silloin kun paleltaa, se kulkee mukana reissuissa, nuotioilla, se saattaa nähdä elämää. Untsikkakin on vain _vaate_, se ei ole mikään vakaumus. :D

  Äiti muistaakseni opetti, että jumittaviin vetoketjuihin kannattaa hieraista vähän tavallista lyijykynän lyijyä, niin se luistelee vähän paremmin.

  VastaaPoista

by mlekoshi