Tavaroita odotellessa

16.9.2013

Pohdiskelin retkeilytavaroiden saatavuutta hetki sitten. Musta paikallisten tai edes suomalaisten kauppojen tukeminen on lähtökohtaisesti todella jees. Maanantaina tilasin itselleni rinkan netistä (Ruotsi), kartan netistä (Suomi) ja makuualustan oman kaupungin liikkeestä. Mikä on lopputulos? Rinkka tuli torstaina, alle kolmessa vuorokaudessa Ruotsista. Karttaa ei ole näkynyt, eikä makuualustastakaan kuulunut mitään. Varsinkin kartan soisi jo kohta tulevan, ettei sitten lähtöpisteessä tarvitse ihmetellä mihin suuntaan sitä lähtisi.

Viikonloppu meni ruokia kovasti kuivaillen ja annoksia pussittaen. Kun pussitus alkoi tympimään, oli aika siirtyä laavulle möllöttämään ja syömään iltapalaa. Ainainen makkaran pupeltaminen ei meillä ole se juttu, mutta tällä kertaa jääkaapista lähti mukaan yksi ylimääräinen kyrsä. Lasten lempparia nuotiolla on nugetit. Jos haluaa kanapalojensa sisältävän myös lihaa, kannattanee valita Korpelan nugetit (80%). Joidenkin valmistajien kanannahkapallerot eivät ole kovin kaksisia.
Nugettimakkaravartaat, kylkeen perunasalaattia.

Jälkiruokien klassikko.

Kyllä nyt jaksaa taas pakata ja pussittaa.

12 kommenttia :

 1. Aika usein on tullut ihmeteltyä sitä, miten voi Brittein saarilta tulla makuualusta, kengät ja mitä milloinkin alle viikossa, mutta armaassa kotimaassamme tavaraa saa odottaa vähintään pari viikkoa. Harvassa ovat ne firmat, jotka pystyvät viikon sisällä tuotteensa toimittamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kanssa tajua miten paketti tulee Ruotsista monta päivää nopeammin kuin kirje Suomesta. Sain siis karttani, kannatti natista :P

   Kyllä se valitettavasti vaikuttaa vähän myös ostohaluihin jos kamaa joutuu kauankin odottamaan. Varsinkin kun tietää että muualla homma on saatu toimimaan.

   Poista
 2. Ja taas on tuttuja masemia. On ehkä suosikkilaavuni tuon kunnan alueella. :)

  Kama-asiaan täytyy toistaa aiempaa kommenttia: ulkomailta saa haluamansa, ja useimmiten nopeammin ja halvemmalla.

  Mutta mikäs se uusi kevyempi rinkka on? Tietoa, tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon yrittänyt etsiä täydellistä laavua tästä lähialueilta sitä löytämättä. Tämä on ihan hyvä, mutta harvemmin käyn kuitenkaan.

   Eipäs nyt hätäillä sen rinkan kanssa.. :P

   Poista
  2. Ehkä aiheen ohi, mutta eipä tuokaan laavu täydellinen ole. Eniten häiritsee nykyään varsin lähellä oleva kesäasutus, varsinkin jos asukkaat ovat paikalla. On hehkeää herätä raivaussahan huutoon aamukuudelta... Ja pienenä nipotuksena polttopuu on tuolla yleensä laadultaan korkeintaan tyydyttävää. Toisella lenkin varrella olevalla laavulla on yleensä ihan priimaa puuta. Mutta maisemana hakkuuaukko... :/

   Poista
  3. Olihan siellä puuta, kuuden metrin melko paksuna pyöreänä salkona. :D

   Siellä toisella laavulla en ehkä olekaan käynyt. Pitäisi tutustua taas uusiin laavuihin, muttakun ne vanhat on niin helppoja.. Lyhyet reissut tulee aina vartin varoajalla eikä sillon jaksa alkaa etsimään uusia kohteita ja printtailemaan ajokarttoja. Miksei nykyaikana vaan voi ilmottaa esim. osoitetta P-paikalle? Ajo-ohjeet on luokkaa "aja tietä 12345, käänny suuntaan "Skutsi" (ainakin 10v sitten siellä oli vielä viitta), käänny kannon kohdalta vasemmalla ja pienemmän kiven juurelta oikealle, P-paikka on siitä 100m kuuseen". Vaihtoehtoisesti voisi ilmoittaa osoitteeksi Skutsitie 2. Vihtu. Sen laavun mä kyllä löydän sitten kartan kanssa, jos sellainen sattuu olemaan.

   Poista
  4. Karttapaikalta kun etsit sen laavun, niin siinä on sellainen toiminto kuin "lähin osoite" tjsp, siitä sitten osoite navikaattoriin ja toivon mukaan pääsee lähelle :)

   Poista
  5. Siis vihjaatko sä etten vaan osaa? :D Tähän saakka oon yrittänyt tihrustaa niitä google mapsista ja arpoa jotain osoitetta.. Ei hyvä.

   Poista
 3. Itsekin tilaan ulkomailta lähes kaiken, mutta viimeksi rinkkaa ostaessa yllätys yllätys, koko netin halvin (siis EU:n aluuelta) olikin Suomessa. Mutta alusta tuli Saksasta, Keitin Briteistä, Kattila eri paikasta Briteistä jne.

  Monesti nuo ulkomailta tilatut vermeet tulee suoraan tänne korven keskelle kotiovelle, mutta Suomesta tilatut pitää noutaa maalikylän asiamiespostista. Huvitti kun reipas 40 gramman keitin tuotiin kaupungista asioikseen kuorma-autolla pihaan, ja hintaa tuli postikuluineen kaks kymppiä. Joku ei täsmää, jos rahtarin löpölasku tästä lenkistä on jo puolet koko rojun hinnasta.

  Niin ja mikäs rinkka nyt on tulossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes muista mistä kaikkialta näitä rojuja on tullut vuosien mittaan tilailtua. Koitapa löytää bensakeitin täältä skutsista keneltäkään hyllystä... Ei ole ei. Osan olen tosiaan tilannut kotikaupungin kaupoista. Jos hinta on sopiva tai hintaero pieni, tilaan tavarani lähikauppaan. Hyvä puoli on se, että voin aina mennä lähikauppaan räyhäämään jos tuote on baskaa.

   Oottakaas nyt hetki kun mä tutustun rinkkaani! Eihän sitä nyt voi heti mennä avoimesti huutelemaan mitä on tullut ostettua.. ;)

   Poista
  2. Onkohan se Savotan putkirinkka, kun on noin salamyhkäistä? :)

   Poista
  3. Hahaa! Sain putkirinkoista tarpeekseni silloin, kun se yhdistettiin aprikoosipuuroon ja kinkkupasteijaan. Ei putkirinkkaa. Ei myöskään aprikoosipuuroa ehkä enää ikinä.

   Eihän sitä nyt uutta poikaystävääkään heti kaikille esitellä.. Sen voin kuitenkin kertoa että tämä on MUSTA.

   Poista

by mlekoshi