Erilainen aamu

20.8.2013

Viime viikolla oli kova hinku laavulle, muttei tuntunut löytyvän sopivaa aikaa. Silloin kun olisi voinut mennä, ajankäytöstä kilpaili kaikki keskeneräisen omakotitalon rakennustyöt. Talo voitti. Kun työt oli (puoliksi)tehty, ei vaan enää jaksanut eikä huvittanut. Sellaisissa tilanteissa paras mitä oman jaksamisen kannalta kannattaa tehdä, on mennä silti laavulle. Vaikka ei huvita, jaksa eikä kiinnosta. Syksyisin illat alkavat uhkaavasti täyttyä kaikenmaailman vanhempainilloista ja harrastusten aloituskokouksista, joten mistä napataan laavuilulle sopiva rako? Koska ei-ole-aikaa fraasi on yleensä vain tekosyy, päätin runnoa laavukäynnin pakolla ohjelmistoon ja nauttia laavun tunnelmasta aamupala-aikaan.

Sellaisina päivinä kun ei ole kiinnostusta rämpiä montakaan kilometriä putikossa, arvostan laavun lähellä olevaa P-aluetta ja hyväkuntoista polkua. Tälle laavulle pääsee myös pyörätuolilla ja rattailla, ja vaikka helppokulkuisuutta pidetäänkin tosivaeltajien keskuudessa moitittavana, on se joskus ihan tosi kiva juttu. Kuten tänään.

Aurinkoinen, hiljainen aamu.

Tyyntä..

..vain pientä solinaa..


..ja hervoton savu! Pitikö nämä sytyttää nykyisin päältä ?

Aivan ehdottoman loistava tapa aloittaa päivä! Aamulla koululaisen nakertaessa aamupalaansa pakkasin omat tavarani, vein pienemmän eskariin ja lähdin itse laavulle. Sen suurempaa valmistautumista ei tarvita. Kahdeksan jälkeen laavulla ja maastossa oli hyvin hiljaista. Vain lintujen sirputusta ja raakuntaa, vesikirppujen äänettömät hypähtelyt joella, jonkun isomman molskahtelua. Ketään ei näkynyt, vain renkaina lainehtiva kosteikko. Olikohan se majava ?

Makkarakiintiö on tullut täyteen ajat sitten. Aamupalaksi oli tällä kerralla tarjolla savustettua lihapiirakkaa ja termarikahvia. Vaihtuvat eväät vaativat toki vähän vaivannäköä, mutta on sen arvoista. Parhain nuotiolihapiirakka on sellainen pieni pyöreä grahamlihis, mutta niitä ei kaupassa ollut. Väliin laitetaan voita, kinkkua, keitetty kananmuna, kurkkusalaattia ja ketsuppia.

Nam.

4 kommenttia :

 1. Laatuaikaa. Aina ei tarvitse mennä kauas.

  Mukavaa lukea sujuvaa kerrontaasi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, lähilaavu on arkena ihan riittävä. Mieli lepää. :)

  VastaaPoista
 3. Hetkinen... Asutaankos me jotakuinkin yllättävänkin samalla seudulla kun tuosta tulee mieleen Karvajalanjoeki laavuineen ja pohjapatoineen?

  VastaaPoista

by mlekoshi