Tortillat

24.7.2013

Reissuilla tekee mieli aina kokeilla ruuan suhteen jotain uutta. Peruspadat ja makaroni-jauhelihamössöt ovat ihan hyviä nekin, mutta vaihtelu on se juttu.. Niinpä eräällä reissulla kokeiltiin miten tortillat taipuu reissuruuaksi. Arvion voi lukea naamasta alla olevasta kuvasta, ja tässä tulee ohje:

Tortillat (pakkaus 140g + letut)

Kahdelle, lounas

55g kuivattua jauhelihaa
30g kuivattuja papuja
18g kuivattua paprikaa
5g kuivattua sipulia
20g kuivattua ananasta
5g kuivattua tomaattipyrettä

Mausteita oman maun mukaan:
cayenne
mustapippuri
jauhelihamauste
pizzamauste

4 kpl pehmeitä tortilloja

Valmistus:
Liota kaikkia etukäteen. Laita kattilaan ja keitä kunnes ainekset ovat pehmeitä.

Annoskokoa suurentamalla tästä saa myös oivan päivällisen!

Laita vähän vähemmän vettä kuin kuvassa ;)

2 kommenttia :

 1. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Näitä sinun iloisenkirjavia eväspussukoita kun olen katsellut, niin sellaista olen miettinyt, että liotteletko kaikki ruokaan tulevat ainekset samassa pussissa, vai kasvikset toisessa ja lihat toisessa vai riippuuko se siitä mitä ruokaa on tekemässsä? Entä liotatko riisin tai pastan, jos sellaista ruokaan tulee? Kai sekin liotettuna kypsyisi nopeammin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liotan liotettavat aineet yleensä yhdessä pussissa mikäli ne menevät kaikki kattilaan samaan aikaan. Joitain hifistelyruokia on, joiden aineet liotan erikseen. Aikaisemmin laitoin niitä eri pusseihin enemmänkin lähinnä siksi, että pelkäsin pilaantumista ja sitä, että sitten yksi pilaantunut aine pilaisi kaiken muunkin. Niin ei ole koskaan käynyt ja musta on tullut hieman laiskakin..

   Riisiä ja pastaa en liota.

   Poista

by mlekoshi