Pakkaamisen sietämätön vaikeus

29.7.2013

Olen viime hetken pakkaaja. Pahinta laatua. Jos reissuun on lähtö aamulla viideltä, sullon vielä puoliltaöin viimeisiä kamoja rinkkaan. Tällä kertaa auto starttaa illalla kuudelta, ja ajattelin olla nerokas ja välttää pakkauspaniikin. Kyse ei ole siitä etteikö olisi pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta tiedossa mitä tavaraa mukaan otetaan, vaan siitä että pakkailu on aika ikävää touhua. Sitä tulee välttää viimeiseen asti. Isot linjat on helppoja. Kaivetaan vaatehuoneesta teltta, makuupussit, alustat ja ruokailutarvikkeet. Sitten alkaa osuus Sälä. Voihan ahdistus.

Mitä kaikkea sinne muka pitikään pakata? Onneksi on hyvin tehty exceltaulukko! Lusikka, muki, lautasmuki, omat kamat on melko selvät mutta tytölle on vaikea valita. Suuria, suuria päätöksiä kuulkaas! Etsitään housut, mutta hittolainen nehän pitää vielä vahata, ääk. Alan ymmärtää mihin se aika aina hupenee. Haalitaan kaapista paidat ja kerrastot, mutta mitähän säätä se oikeastaan lupaakaan? Viime vuonna juhannuksen jälkeen oltiin Pienellä Karhunkierroksella, jossa välillä oli +20 asteen t-paitakeli ja Rukan päiväretkillä satoi maahan lunta lämpötilan ollessa aamulla +0. Ehkä otan taaskin mukaan saman setin kuin aina ennenkin... Hitot säätiedotteista. Ainakaan en aio palella.

Luulin tuossa joitakin viikkoja sitten tehneeni hyvänkin valinnan ostamalla icebreakerin villaisen erittäin ohuen t-paidan. Jo kertaalleen saman syyn takia vaihtamani paita meni viikko sitten uudestaan reklamaationa takaisin Partioaittaan. Paidan toinen sauma kiersi kahden-kolmen päivän pitämisen jälkeen ihan reilusti vatsan puolelle. Puhelimitse mulle ystävällisesti kerrottiin että toisen sauman kiertäminen on ominaisuus, ei vika. Whaat ?! En mä halua paitaa jonka "ominaisuus" on se että saumat eivät pysy käytössä lähellekään siinä muodossa jossa ne oli ostettaessa. Se on vika, se. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi joku henkkamaukan viiden euron tekokuitupaita jotka on halvalla tehty ja leikattu miten sattuu, mutta icebreakerit on kuitenkin aika arvokkaita. Lopputulos on se että mulle lähetetään paidan arvoinen lahjakortti kauppaan jossa käyminen vaatii yhteensä 420km ajamisen. Noooh, ehkä sinne suunnalle tulee sitten muuta asiaa... Mutta edelleenkään mulla ei ole tälle reissulle hyvää paitaa. Icebreakeria on jo aika paljon kaapissa, mutta nyt tuli kyllä pettymys. Pyh.

Kamakaaos näyttää nyt tältä:


Ehkä tämä tästä vielä selkiytyy? Ainiin, kaikki ruuatkaan eivät vielä ole pusseissaan. Olikohan jostain vielä jauhelihakin kuivaamatta ..?

Ja psst! Siinä on kahden tavarat, yksi rinkka. Ugh.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi