Kebnekaisen ympärikävely

16.7.2013

Suurin osa reissuista on tullut tallattua joko yksin tai yhden vaihtuvan kaverin kanssa. Tälle reissulle oli lähdössä koko autollinen, siis viisi henkilöä. Jos ei erityisemmin pidä ihmisistä niin mitähän tästäkin tulee? No hyvä tuli. Telttakaveriksi tuli neutraaliakin neutraalimpi jannu jolle kaikki sopii ja jonka paras ominaisuus on se että se on hiljaa. Varsinkin aamuisin. Nyt ensimmäisenä avioliittovuonna ominaisuus on edelleen arvossaan.


Hyvin mahtuu.


Rinkka 19kg, kantaja 47kg. Mitä hemmettiä sinne tuli taas pakattua...


Matkaan mars!Tavaratäydennystä menossa jonnekin.


Hoi mato, nuoranpätkä !


 Ensimmäinen yö vietettiin Tarfalabron nurkilla. Siitä on sopiva matka vuoristohotellille (ei näy ei kuulu), vettä on vieressä ja vessakin löytyy puron toiselta puolelta. Unilääkkeenä toimii kohiseva puro. Nikkaluokta-Fjällstation -pätkä on kovin tympeää käveltävää, sillä polku on leveä, paikoin kivikkoinen, siellä ei ole juurikaan mitään nähtävää ja moneen kertaan on tuota jo tallattukin. Sen pääsisi myös kopterilla.....


Ensimmäisen illan vakuuttavaa telttailua.


Virtaa, kovaa.

Seuraavan yön maisemat olivat aivan täydelliset. Nähtiin ne tosin vasta aamulla, sillä illalla oli erittäin sumuista. Suunta tuonne vasempaan lumiseen koloon.


Kebnepakteglaciären.


Tarfalastugan tuolla toisella puolen järveä (eikö tää mäki ny jumankauta lopu ikinä!).


Hei, mihin se näkyvyys oikein meni ?

Pieni puronylitys.Söpö pieni virta.

Jossain vaiheessa selvisi että menohalut ovat ihmisillä hieman erilaiset. Johtuiko se terveydellisistä seikoista vai muuten vaan kengän liikkuvuudesta, sitä en muista. Päädyttiin kuitenkin ratkaisuun jossa telttakunnat jakautuivat kahdelle eri reitille. Meillä oli intressinä käydä myös huipulla, ja toiselle telttakunnalle riitti reissu ilman huiputusyritystä. Niinpä sovittiin tapaamispaikka parin päivän päähän ja jatkettiin matkaa eri reiteillä.


Mikähän jontka tää on ?


Joku laakso josta näkyi aivan käsittämättömän kauas. Siellä on tuulen hyvä kulkea.


Kylmä ja nälkä, karsee tuuli.


Hmm, kumpaa menis ? Mennään tonne helpompaan tänään..

Huiputus tässä kelissä? Jooei, mitään reittimerkkejä ei näy ja kompassisuunnalla ei lähdetä arpomaan. Ens vuonna sitte.Kevennyskukka.


Reitti: Nikkaluokta - Tarfalabron - Tarfalastugorna - Jokulaakso - Kebnekaise Fjällstation - Kittelsjön - Kebnekaise Fjällstation - Nikkaluokta

Kartat: Lantmäteriets Fjällkarta BD8 Kebnekaise-Saltoluokta 1:100 000
Högfjällskartan Kebnekaise 1:20 000

2 kommenttia :

by mlekoshi